Energisk sesong 1 - Hjort
Hva leter du etter?

Energisk sesong 1

Endelig er Energisk lansert! En podkast for deg som jobber i energibransjen eller har interesse for hvilke utfordringer bransjen står overfor.

Fornybar energi er i enorm utvikling. Områder utforskes og satses på, myndighetene stiller nye krav, og konflikter om utbygging av vindkraft behandles i rettssalene. I Energisk ser Hjortadvokatene Ola Hermansen og Ingrid Nøvik på hva som rører seg innenfor energifeltet, juridiske utfordringer og mulige løsninger på disse.

Da Ola skulle skrive masteroppgave falt valget på havvind i Norge og CCS i Europa. Siden den gang har Ola spesialisert seg innenfor feltet. Han har lang fartstid i Norges vassdrags- og energidirektorat, hvor han jobbet med alle typer vassdrags- og energispørsmål. I dag jobber Ola daglig med energirettslige problemstillinger hos Hjort. Når han får spørsmål om hvordan podkasten ble til, er han rask med å svare.

– Fornybar energi er jo i vinden som aldri før. Både fordi det har en nøkkelrolle i fremtiden, men også fordi elektrifisering er noe som gjennomsyrer alle områdene i samfunnet. Vi som jobber i energiavdelingen prater mye om alt det spennende som skjer i bransjen, enten i lunsjen, ved kaffemaskinen eller når vi møtes andre steder. Dette er temaer som vi virkelig brenner for og som påvirker oss og samfunnet, og det tenker jeg flere synes er interessant å høre om.

Ingrid stiller seg bak dette, men påpeker at jussen kan oppleves som kompleks, også for advokater. Gjennom intervjuer av eksperter, ønsker hun at lytterne både med og uten juridisk kompetanse skal få innblikk i problemstillinger og utfordringer innenfor energibransjen på en praktisk og forståelig måte. – Vi får pratet enda mer om noe vi synes er utrolig gøy å prate om. I tillegg vil eksperter på ulike områder lære oss enda mer.

I sesong 1 av Energisk får lytterne temaer som vindkraft, klimakur 2030, digitalisering, solkraft og forsyningssikkerhet. Når programlederne får spørsmål om hvilken episode de ser mest frem til er svarene ulike.

Det er veldig mange godbiter, forteller Ola. – Energisk skal ha en miniserie om vindkraft som er uhyre relevant i høst, men besøk av klimaministeren gleder jeg meg veldig til. Ingrid trekker frem episoden med kollega Kristian Brandt hvor de forvaltningsrettslige sidene av vindkraftutbygging gjennomgås. – Men å intervjue en fysiker om wolt og watt er noe helt annet en min arbeidshverdag, så den episoden har jeg høye forventninger til.

Energisk er tilgjengelig på Spotify, iTunes og andre steder du hører podkast. Abonner nå, så blir du varslet når nye episoder er tilgjengelig.

Har du et tema du ønsker vi skal snakke om, forslag til intervjuobjekter eller andre innspill? Kontakt Hjorts markedsavdeling