Klimakur 2030: Elektrifisering, CCS og trekkspill - Hjort
Hva leter du etter?

Klimakur 2030: Elektrifisering, CCS og trekkspill

Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Episode 5

Det som gjør både klimapolitikk og energirett så interessant, men også vanskelig, er at det handler om nesten alt. Jurist, politiker og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn gjester Energisk for å svare på hvordan Norge skal nå sine klimamål ved å redusere utslipp og øke elektrifisering.

I denne episoden er målet å lære mer om Klimakur, en utredningen på over tusen sider om hvordan Norge skal få til lovede utslippskutt i ikke-kvotepliktig sektor på 45 prosent innen 2030. Klima- og miljøminister forklarer Klimakur 2030, og hvilke endringer i lover og regler utredningen kan medføre.

Vindmøller, vannkraft og nettutbygging blir også diskutert, og hvordan produksjon av energi bør spille på lag med naturen, både praktisk og visuelt.

Som i episode 4 kommer vi innom Langskip, et av de første CCS-prosjektene i verden som utvikler en infrastruktur som har kapasitet til å lagre betydelige mengder CO2. I Klimakur 2030 er karbonfangst og lagring ett viktig tiltak. Prislappen på prosjektet er på 125 milliarder, men vil ifølge Rotevant gi oss mye – hvis prosjektet lykkes.

Energisk finner du på Spotify, iTunes og andre steder du hører podkast. Abonner nå, så blir du varslet når nye episoder er tilgjengelig.

Episodens ekspert, Sveinung Rotevatn