Vindkraft III: Arbeidsavtale, arbeidstid og arbeidsfri | Hjort

Hva leter du etter?

Vindkraft III: Arbeidsavtale, arbeidstid og arbeidsfri

Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Episode 11

Det kan virke som om alle snakker om vindkraft. I mediene, politikken, næringslivet og lokale samfunnslag debatteres fornybar energi. Som en av de raskest voksende energinæringene i verden, er vindkraft på land i ferd med å bli lønnsomt også uten grønne sertifikater. På vann spås havvind å bli Norges neste industrieventyr. Vindkraft berører mange aktører og reiser juridiske problemstillinger på tvers av fagområder. Energisk dedikerer derfor flere episoder til vindkraft.

I denne episoden ser vi nærmere på hvordan korona kan påvirket vindmølleprosjekter. Med dagens smittesituasjon og hyppige endringer i karantenereglene, møter utbyggere av vindmølleprosjekter utfordringer. Arbeidsrettsekspert Alex Borch gjennomgår arbeidsvilkår og arbeidstidsbestemmelser for utenlandske arbeidstakere.

Energisk kan finner du på SpotifyiTunes og andre steder du hører podkast.

God lytting!

Fakta

Alex Borch er partner i Hjorts avdeling for arbeidsrett. Han bistår både arbeidsgivere og arbeidstakere med rådgivning og i tvistesaker. Han har omfattende prosedyreerfaring og har i tillegg fremforhandlet et betydelig antall sluttavtaler for både arbeidsgivere og arbeidstakere.

Episodens ekspert, Alex Borch