Havvind: Hvilken kontraktsmodell passer din bedrift? - Hjort
Hva leter du etter?

Havvind: Hvilken kontraktsmodell passer din bedrift?

Å forså mekanismene i industrien er avgjørende for å lykkes innenfor havvind. Vi snakker med Christopher Riel.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her.
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 3 episode 11

 

Fred Olsen har i flere tiår arbeidet med fornybar energi. Vi er så heldige å ha besøk av Christopher Riel, som leder kontraktsarbeidet i Fred Olsen Renewables. I denne episoden vil du lære om forskjellen mellom typiske offshore-kontrakter og olje og gass-kontrakter. I tillegg til hvorfor partnering er en viktig forutsetning, og hva man bør inkludere i kontrakten.

Episodens ekspert er Christopher Riel

Christopher Riel er utdannet jurist og har både i Kværner, Legal Aker Solutions og nå i Fred Olsen Renewables jobbet med fornybar. Christopher har sin spisskompetanse innenfor kontraktsrett, og har bidratt på temaet i rapporten «Leveransemodeller for havvind».

Christopher Riel er utdannet jurist og har både i Kværner, Legal Aker Solutions og nå i Fred Olsen Renewables jobbet med fornybar. Christopher har sin spisskompetanse innenfor kontraktsrett, og har bidratt på temaet i rapporten «Leveransemodeller for havvind».

Kontrakt – en viktig faktor for å lykkes innenfor havvind

Vi tar et dypdykk i leverandørindustri og hvilke kontrakter som gjør seg gjeldende på feltet. Sammen med Jørn Uggerud ser vi på hvilke utfordringer som preger industrien, spesielt for små og mellomstore leverandører.

Selv om mange av selskapene har en særskilt kompetanse fra olje og gass, er det viktig å forstå mekanismene og rammebetingelsene i havindustrien. Det er mange hensyn å ta; alt fra långivere, ulike kunder og flere leverandører – ofte på tvers av landegrenser. Å kunne vise fleksibilitet på tid er også noe man bør være oppmerksom på.

Det holder derfor ikke å være en etablert bedrift innenfor olje og gass og tro du automatisk har gode forutsetninger for å lykkes i den nye industrien. Vi snakker med Christopher om bidrag til «Leveransemodeller for havvind», som ikke er juridisk rådgivning innenfor kontrakter, men et svært godt hjelpemiddel for å forstå industrien.

Vi tror også du liker disse episodene

Vi har hatt besøk av Elly Bjerknes og Niklas Indrevær. Mens Niklas Indrevær går mer inn på det praktiske for hvordan Norge kan bygge vindmøller, tegner Elly de store linjene i norsk industri, og hvordan Norge kan ta en del av et kommende og viktig marked.

Vi kan også anbefale episoden «Energi til arbeid: Olje- og energidepartementet svarer og forklarer». Her snakker vi med tidligere statssekretær Tony C. Tiller, om blant annet de viktigste grepene Olje- og energidepartementet aktivt tar, for at Norge skal bli en ledende energinasjon også innenfor havvind.

Vi hører gjerne fra deg!