Havvind: Gigantiske konstruksjoner - Hjort
Hva leter du etter?

Havvind: Gigantiske konstruksjoner

En vindmølle kan være på størrelse med Eiffeltårnet. Å bygge i denne størrelsen krever enorme arealområder. Vi snakker med Niklas Indrevær.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her.
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 3 episode 10

Aker Solutions er allerede i gang med å bygge 11 vindmøller som vi utgjøre en del av Equinors prosjekt Hywind Tampen. Det er derfor gledelig at Niklas Indrevær, Vice President i Aker Solutions Renewables, gjester Energisk. I denne episoden håper vi å lære deg hvordan vindmøller faktisk bygges, og hvordan norske havner og verft kan bidra i industrien.

 

Episodens ekspert er Niklas Indrevær

Niklas Indrevær, Vice President i Renewables Business Development i Aker Solutions

Røffe forhold og mange muligheter

Den norske industrien sitter på riktig kompetanse, særlig gjennom erfaringer fra olje og gass. Det er røffe forhold langs norskekysten. Det å bygge og lede kompliserte prosjekter med hundrevis av underleverandører med stort fokus på sikkerhet, er noe norsk industri kan. Hvordan norske havner og verft nå velger å forvalte og omdanne kunnskapen, kan gjøre at vi får en viktig fot innenfor den grønne økonomien, både i Norge og internasjonalt.

Hvordan få til havvind?

Vi har også hatt besøk av Elly Bjerknes i en tidligere episode. Mens Niklas Indrevær går mer inn på det praktiske på hvordan Norge kan bygge vindmøller, tegner Elly de store linjene i norsk industri, og hvordan Norge kan ta en del av et kommende og viktig marked. Episoden hører du på din foretrukne app.

Rapporten «Leveransemodeller for havvind», som gir anbefalinger til hvordan leverandørbedriftene kan få kontrakter og markedsandeler innen havvind, kan du lese her: Leveransemodeller for havvind.

 

Du hører Energisk på din podkastapp

Spotify: Havvind: Gigantiske konstruksjoner
iTunes: Havvind: Gigantiske konstruksjoner

Vi hører gjerne fra deg