Strømavtaler kort forklart - Hjort
Hva leter du etter?

Strømavtaler kort forklart

I premieren på den åttende sesongen av Energisk har Marianne Andvord og Sjur Obrestad Gabrielsen fra Hjort besøk av Thomas Iversen fra Forbrukerrådet og Guro Landsend Henriksen fra Oslo Economics. Sammen går de gjennom ulike typer strømavtaler, regelverket rundt dem og tips til forbrukere.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på Apple Podcast her
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 8

Strømavtalen, som regulerer forbrukeres kjøp av strøm fra en strømleverandør, er en viktig avtale for forbrukere. Det er ingen kvalitetsforskjeller på strømmen som tilbys, men det finnes likevel en rekke ulike leverandører og strømavtaler. For en vanlig forbruker kan det være utfordrende å orientere seg i markedet.

Ekspertpanelet i studio er satt sammen for å gi en grunnleggende innføring i strømavtaler og den rettslige reguleringen av disse. Thomas Iversen, jurist i Forbrukerrådet, jobber til daglig for å ivareta forbrukernes rettigheter i blant annet strømavtaler, mens Guro Landsend Henriksen, siviløkonom i Oslo Economics, har utredet mulige tiltak for et mer forbrukervennlig sluttbrukermarked for strøm.

Med høye strømpriser og større svingninger i kraftprisene de siste årene er strømavtaler et aktuelt tema. I denne episoden ser vi nærmere på de ulike typene av strømavtaler, grunnleggende trekk ved dagens marked for strømavtaler og mulige tiltak for å gjøre markedet mer forbrukervennlig.

Strømavtaler kort forklart (55 min) Energisk – en jusspodkast fra Hjort