På bølgelengde: Flytende solkraft, teknologiutviklingen og verdiskapning - Hjort
Hva leter du etter?

På bølgelengde: Flytende solkraft, teknologiutviklingen og verdiskapning

Et teknologirace innen solkraft har for alvor startet. Per Lindberg, gründer og daglig leder for Sunlit Sea, gjester Energisk.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 4

I denne episoden får du et innblikk i solcelleindustrien og hvilke juridiske muligheter og utfordringer sektoren fremover vil møte, samt Sunlit Seas gründerreise, deres teknologi og fordelene med solceller til havs.

Teknologi innenfor solceller til havs

Flytende solcellepaneler som er fastmontert på flyteelementer er forretningsideen til Sunlit Seas. Deres teknologi er en helautomatisk produksjonsprosess. Solcellepaneler lamineres til flottører av aluminium som kobler strenger av flottører med paneler sammen. På den måten kan hele kraftanlegget enkelt fraktes i containere til vannet der det skal ligge. Dette gir en rask montering nesten uten elektroarbeid – en sentral løsning for å redusere kostnadene.

Gode forutsetninger i Norge

Våre advokater ser hvor mange som ønsker å investere i ny og grønn teknologi. Selv om solkraft foreløpig er en liten del av næringen, har investeringene i solkraft hatt en kraftig vekst.

Norske selskaper har gode forutsetninger for å lykkes innenfor flytende solkraft fordi vi sitter på kunnskap fra offshore-sektoren. I tillegg kan vi utnytte overflaten på de mange oppdrettsanleggene langs kysten eller produsere solkraft på dammene til kraftverk.

Sunlit Sea har fått støtte fra Innovasjon Norge, og skal levere den beste løsningen for flytende solkraft til sjøområder. Les mer her.

Kassettene er designet for å passe i shippingcontainere. På den måten skal både transport og enkelt rask montering.
Foto: Sunlit Sea

Hør Energisk - en jusspodkast fra Hjort

Hør episoden «På bølgelengde: Flytende solkraft, teknologiutviklingen og verdiskapning» på Spotify ved å trykke her og på iTunes her.

 

Vi hører gjerne fra deg!