Fremtidens nettselskaper: Making data fly - Hjort
Hva leter du etter?

Fremtidens nettselskaper: Making data fly

Et innblikk i hvordan dagens teknologi kan brukes på en grønn måte. Lær om fremtidsdata, effektiv utnyttelse og optimalisering av nettet. Vi snakker med Thorsen Heller

Hør episoden på Spotify ved å trykke her, eller iTunes ved å trykke her
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 2 episode 4

Nettselskaper må forholde seg til mange systemer, som igjen krever levering, utveksling og oppdatering av datainformasjon. Et enkelt eksempel er strømregningen. Den inneholder informasjon fra mange ulike systemer som regnskap- og økonomisystemer, nettselskapenes egne systemer og system for AMS-målinger.

I denne episoden kommer begrepet «digitalisering» virkelig til sin rett. Vi snakker om informasjon; sanntidsdata, fremtidsdata og ekte data. Vi snakker om effektiv utnyttelse og optimalisering av nettet. Episodens gjest er softwareingeniør og har lang erfaring fra energibransjen. Det er vanskeligere å finne en mer energisk gjest enn Thorsten Heller fra Greenbird Integration Technology!

Thorsten fant tidlig ut i sin karriere at energiselskaper stod ovenfor de samme utfordringene – integrasjon av systemene de trenger for å levere energi på en effekt måte. Han startet opp Greenbird Integration Technology i 2010. Ideen var enkel, levere en plattform til nettselskapene som integrerer systemer og tilgjengeliggjør data. Rett og slett et digitalt fundament tilpasset energisektoren. Thorstens mål har hele tiden vært å tilrettelegge for det grønne skiftet, han leverer én plattform som gjør at energiselskapene kan fokusere på å utvikle nye, smarte og fremtidsrettede løsninger.

I denne episoden av Energisk snakker vi mye om muligheten til å samle og finne data. Hvordan åpne grensesnitt bidrar til å bygge og utvikle informasjon, kompetanse og løsninger.

Thorsten gir oss et innblikk i hvordan dagens teknologi kan brukes på en grønn måte. Hvordan Smart Living, en kombinasjon av teknologi og energi, allerede er å se i deler av verden hvor det nå bygges Smart Citys.

Fremtidens generasjon setter nye krav, både til det grønne skiftet og til brukeropplevelsen. Dette kan bidra til å utfordre de norske strømselskapene. Kan giganter som Amazon og Google få sin sensorteknologi inn i nettselskapenes domener? Og hvis det skjer, hvordan vil dataen bli brukt? Er jussen tilpasset endringene som nå skjer raskt?

Hør episoden «Fremtidens nettselskaper: Making data fly» på Spotify, iTunes og andre steder du lytter på podkast.

Episodens ekspert er Thorsen Heller