Bærekraftambassadør: Derfor er CCS viktig - Hjort
Hva leter du etter?

Bærekraftambassadør: Derfor er CCS viktig

Idealist og realist er en viktig kombinasjon av egenskaper for å nå klimamålene. Vi snakker med Camilla Brox.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 3 episode 12

CCS- kritikerne mener at karbonfangst- og lagring er å betrakte som et sidespor på veien til å nå klimamålene. Er det riktig å fokusere og prioritere CCS.

«Jeg tror ikke vi klarer å nå Prisavtalen uten å fange Co2»

Episodens ekspert er Camilla Brox

Vi er så heldige å ha bærekraftambassadør Camilla Brox som gjest i Energisk. Hun har gjort sin lidenskap til arbeid. Våren 2017 bestemte hun seg for å bidra til FN’s 17 bærekraftsmål om å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Å være en bærekraftambassadør

For Camilla handler bærekraft om å ta vare på mennesker, dyr og miljø. I tillegg er det en annen viktig dimensjon; økonomisk bærekraft. Hun bistår bedrifter og organisasjoner i å utvikle bærekraftige strategier, kartlegge mulighetene innenfor sirkulærøkonomi og grønne forretningsmodeller. Hun gjør dette blant annet gjennom Norsk Senter for Sirkulær Økonomi (CCUS) og CCS-klynge på Øra og regionalt.

Øra Industriområde i Fredrikstad har tatt viktige skritt mot en sirkulærøkonomi. Her sitter flere bedrifter på en viktig kompetanse som bidrar til å løse dagnes utfordringer.

Camilla med mange flere, mener CCS er et viktig bidrag for å bremse global oppvarming. Ifølge det internasjonale energibyrået (IEA) kan CCS bidra med om lag 20 prosent av reduksjonen i CO2-utslipp som er nødvendig for å forhindre ukontrollert global oppvarming.

Vi tror du også kan like episoden med Steinar Eikaas, sjef for lavkarbonløsninger i Equinor. Her snakker vi om utviklingen av fangst og lagring av karbon. Les mer her.

Du hører Energisk der du lytter på podkast

iTunes: Bærekraftambassadør: Derfor er CCS viktig
Spotify: Bærekraftambassadør: Derfor er CCS viktig

Vi hører gjerne fra deg!