Avkarbonisering: Grønne forretningsmuligheter? - Hjort
Hva leter du etter?

Avkarbonisering: Grønne forretningsmuligheter?

Kan hydrogen være det som gjør avkarbonisering av energisystemet? Steinar Eikaas, sjef for lavkarbonløsninger i Equinor gjester Energisk.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her.
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 3 episode 5

Det fleste kobler olje og gass til Equinor, men selskapet arbeider mye med fornybar energi og løsninger for å hindre at CO2 slipper ut i atmosfæren.

Steinar Eikaas gjester Energisk! Han er sjef for lavkarbonløsninger i Equinor. I denne episoden snakker vi om lavkarbon, hva som ligger i begrepet og hvorfor Equinor satser tungt på dette.

Episodens ekspert Steinar Eikaas

Steinar mener hydrogen er en effektiv og miljøvennlig energibærer og vil være et viktig bidrag til bærekraftig energiutvikling. Dette gjør at hydrogen vurderes av mange som det ultimate drivstoffet for fremtiden.

Equinor deltar i flere hydrogenprosjekter som vi snakker om i denne episoden. En teknologiløsning som vi diskuterer er utviklingen av fangst og lagring av karbon i bakken. Dette betyr, bokstavelig talt, å sende det tilbake der det kom fra. Equinor er en foregangsbedrift innen denne teknologien, som er mer kjent som CCS. Steinar utfyllende på spørsmål om fordeler og ulemper med karbon, fangst og lagring. Vi er også innom det forretningsmessige, om lønnsomhet og utbredelse.

Ønsker du en mer teknisk tilnærming til hydrogen? Vi anbefaler episoden Hydrogen: Funksjon og produksjon med Jon Erling Fonneløp fra Energi Norge.

Hør episoden «Avkarbonisering: Grønne forretningsmuligheter?» der du lytter på podkast.

Vi hører gjerne fra deg