
Arbeidsgivers plikt til å hindre diskriminering
Med en stor flyktningstrøm fra Ukraina på vei ut i Europa, er diskriminering i arbeidslivet høyaktuelt.
Dato 31.03.2025
Under webinaret diskuterte vi viktige temaer som likestilling og diskriminering i arbeidslivet, samt hvordan man kan håndtere ansatte som ikke presterer.
Anførsler om at arbeidsgiver diskriminerer ansatte blir tema i stadig flere saker, også i saker som ikke opprinnelig omhandlet diskriminering. Arbeidsgiver må være trygg på å beherske dette regelverket for å kunne ivareta både arbeidsgivers og arbeidstakers rettigheter. Likestillings- og diskrimineringsloven, samt arbeidsmiljøloven, oppstiller en rekke forpliktelser og rettigheter knyttet til diskriminering i arbeidslivet.
I denne delen gjennomgikk våre advokater, Maria Mirijanyan og Stine Bjørnstad, sentrale og aktuelle problemstillinger som arbeidsgivere bør være oppmerksomme på ved ansettelse, under ansettelsesforholdet og i forbindelse med avslutning av ansettelsesforholdet. De belyste blant annet problemstillinger knyttet til aktivitets- og redegjørelsesplikt, fraværsoppfølging, samt forebygging og håndtering av trakassering.
For at selskaper skal opprettholde konkurranseevnen er man avhengig av ansatte som presterer. Svake arbeidsprestasjoner skaper utfordringer både for virksomheten og den ansatte selv. Hvordan bør man gå frem for å få den ansatte til å lykkes i stillingen?
Under webinaret delte våre advokater, Ørjan Molstad Johansen og Tor-Børge Bendiksen praktiske råd om hvordan virksomheter bør følge opp ansatte både i og utenfor prøvetid. Målet var å gi innsikt i hvordan man kan gi ansatte muligheten til å forbedre seg, samtidig som virksomheten effektivt kan avvikle arbeidsforholdet dersom det viser seg at den ansatte ikke er riktig for stillingen.
De presenterte også gode metoder for å håndtere slike saker, som kan bidra til å styrke virksomhetens konkurranseevne.
Gikk du glipp av webinaret? Få tilgang til det her: