Strømprisutvalget om dagens strømpriser og videre tiltak - Hjort
Hva leter du etter?

Strømprisutvalget om dagens strømpriser og videre tiltak

Strømprisutvalget har presentert sin rapport med analyse av tiltak for å skjerme industri og sluttbrukere fra uforutsigbare og høye strømpriser til regjeringen. Vi snakker med lederen for ekspertutvalget, Inge Røinaas Gran.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 7

I dagens episode av Energisk får vi besøk av Inge Røinaas Gran, administrerende direktør i SINTEF. SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med spisskompetanse innen teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Inge har vært lederen for strømprisutvalget, som dagens programleder, Kristin Bjella, også satt i. Sammen med Marianne Andvord, også fra Hjort og tidligere rådgiver i Olje- og Energidepartementet, går de gjennom bakgrunnen for de høye strømprisene, hva som påvirker Norges strømpriser og noen av de viktigste tiltakene utvalget drøfter i rapporten.

 

Mulige tiltak

Strømprisutvalget har drøftet 25 tiltak rettet mot engrosmarkedet og 25 tiltak for sluttbrukermarkedet. Inge trekker frem at de viktigste løsningene er å tilrettelegge bedre for fastprisavtaler, og sikre et kraftoverskudd eller bedre kraftbalanse.

Vi har tidligere skrevet om strømprisutvalgets rapport. Les saken her.

Strømprisutvalget om dagens strømpriser og videre tiltak (46 min) Energisk – en jusspodkast fra Hjort