Klima på programmet: Hva kan bransjen forvente etter valget? - Hjort
Hva leter du etter?

Klima på programmet: Hva kan bransjen forvente etter valget?

Alle politikere snakker om klima. Valgkamp er én ting. Hva som faktisk blir politikk etter valget er noe helt annet. Vi snakker med journalist Haakon Barstad

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her.
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 3 episode 1

Vi i Hjort har arbeidet med fornybar energi i flere tiår, men det er først de siste årene vi har opplevd at dette er et tema alle er interessert i. Da FNs klimarapport ble publisert i sommer, var det som om «kode rød» ble etablert inn i den politiske retorikken.

I denne episoden har vi som mål og gi deg et dyptgående innblikk i hva de ulike partiene mener er den best klimapolitikken, både vedørende de tradisjonelle energikildene, og de nye teknologiene. Energisk har innhentet ekspertise. Journalist Haakon Barstad i Europower Energi forklarer hvordan klimapolitikken vil påvirke energi- og fornybarnæringen. Hva blir sagt og hva tror vi er realitet? Vi leser mellom linjene i partienes valgprogram.

 

Haakon Barstad har vært journalist i over 20 år. De siste ni årene har Haakon jobbet i Europower Energi med saker knyttet til energi – og kraftbransjen.

 

Hva gjelder produksjon og distribusjon av fornybar energi er vi innom både de tradisjonelle energisakene som vannkraft, vindkraft på land og nettanlegg. Vi er også innom de nye løsningene som hydrogen, batterier og CCS.

Nettanlegg har fått flere overskrifter vedrørende selskapsmessig og funksjonelt skille. Er det satt et punktum, eller vil fremtidens Stortingsrepresentanter endre grensen igjen? Og hva med havvind? Kan partiene enes om en løsning?

Vil du lære mer om selskapsmessig og funksjonelt skille? Vår egen ekspert, Kristn Bjella, gjennomgår sentrale begreper i forskriftsbestemmelsene.

Energisk oppfatter politikeren som lite konkret når det kommer til energiøkonomisering Er det noen partier som virkelig vil sette fart på energieffektivisering? Politikerne snakker også i store ord om hvordan miljøhensyn skal vektes tyngre, men er det noen partier som har noe konkret politikk på dette?

Utenlandskabler og datasenter er også andre temaer som vekker følelser hos velgerne. Hvem er for, og hvem er mot, og hvem er et sted midt imellom?
Mange spørsmål, enda flere gode svar får du i episoden!

«Klima på programmet: Hva kan bransjen forvente etter valget?» hører du på Spotify ved å trykke her, eller på din foretrukne podkast-app.

Vi hører gjerne fra deg!