Hjortreise med Tina Comoe - Hjort
Hva leter du etter?

Hjortreise med Tina Comoe

Vinteren 2023 startet Tina Comoe som advokatfullmektig i Hjorts avdeling for næringsliv og offentlig sektor.

Hjortreisen til Tina startet etter seieren i ELSAs prosedyrekonkurranse, hvor hun vant traineeopphold hos Hjort. Siden den gang har Tina vært trofast til Hjort, med både stilling i markedsavdelingen, traineeopphold og skriveplass under masteroppgaven. I 2023 startet hun på en ny hverdag hos oss, og byttet ut studentlivet med livet som advokatfullmektig. Vi snakket med Tina om hennes erfaringer med Hjort, og hvorfor hun valgte å fortsette karrieren hos oss.

Hvorfor valgte du å bli fullmektig i nettopp Hjort?

Jeg ble godt kjent med Hjort både gjennom traineeoppholdet mitt og prosedyreseminaret på Finse, og skjønte fort at Hjort var et sted jeg kunne tenke meg å jobbe. For meg var det særlig det gode arbeidsmiljøet og det høye faglige nivået som var tiltrekkende. Ettersom jeg har et ønske om å gå mye i retten var det også appellerende at prosedyre og tvisteløsning er en stor del av Hjorts virksomhet. Alt i alt har det vært veldig lett å trives i Hjort da det er utrolig mange trivelige, inkluderende og flinke folk som jobber i der! 

Du har tidligere vunnet ELSAs prosedyrekonkurranse. Hva lærer man av å delta i denne konkurransen?

Prosedyrekonkurransen var lærerik og morsom, og jeg kan anbefale alle å melde seg på en prosedyrekonkurranse i løpet av studietiden. Konkurransen ga meg blant annet innblikk i hvordan man skal opptre på vegne av en klient i en rettssak. Før konkurransen hadde jeg hverken ønske om å gå i retten eller å bli advokat, men nå er det akkurat det jeg vil!

 

I løpet av prosedyrekonkurransen lærte jeg mye av de dyktige advokatene som ga oss hjelp og veiledning gjennom konkurransen, men det var også lærerikt å samarbeide og jobbe tett med min flinke medstudent (og snart kollega) Emilie.

 

I konkurransen ble vi kastet ut i ukjent farvann og måtte løse problemstillinger innenfor rettsområder vi ikke hadde kjennskap til fra før. Jeg synes særlig det var gøy å kun argumentere for den ene parten og forsøke å overbevise dommerne. I tillegg fikk vi muligheten til å være kreative og tenke utenfor boksen. Under prosedyrene måtte vi ta ting på sparket og holde hodet kaldt når dommerne stilte spørsmål. Vi måtte også løpende tilpasse prosedyren etter den andre partens argumentasjon i retten, noe som både var gøy og utfordrende. I løpet av konkurransen fikk vi særlig positive tilbakemeldinger på at prosedyrene var ryddige, strukturerte og lette å følge. 

 

Konkurransen ga meg blant annet innblikk i hvordan man skal opptre på vegne av en klient i en rettssak. Før konkurransen hadde jeg hverken ønske om å gå i retten eller å bli advokat, men nå er det akkurat det jeg vil!

Som vinner av prosedyrekonkurransen fikk du traineeopphold hos Hjort. Hvordan opplevde du denne perioden?

Traineeoppholdet mitt hos Hjort var helt supert! Samtlige i Hjort var imøtekommende og inkluderende, og jeg følte meg godt ivaretatt fra første dag. Arbeidsoppgavene som trainee var faglig utfordrende, varierte og spennende. Jeg fikk mulighet til å jobbe selvstendig, samtidig som jeg fikk god veiledning fra mange flinke folk. Under oppholdet jobbet jeg særlig med strafferettslige problemstillinger, men jeg jobbet også med problemstillinger innenfor flere andre fagområder som blant annet erstatningsrett og familie- og arverett. I tillegg fikk jeg være med på to hovedforhandlinger, noe som var veldig inspirerende. Jeg fikk også fikk være med på flere faglige og sosiale arrangementer. 

Samtlige i Hjort var imøtekommende og inkluderende, og jeg følte meg godt ivaretatt fra første dag. Arbeidsoppgavene som trainee var faglig utfordrende, varierte og spennende.

Under masteroppgaven har du både hatt skriveplass og vært markedstrainee. Hvilke fordeler har du hatt av det?

Det har vært helt fantastisk å ha skriveplass hos Hjort! Jeg skrev om arbeidsgivers styringsrett og var tilknyttet arbeidsrettsavdelingen. Den faglige bistanden jeg fikk fra de som jobber i avdelingen har vært helt uvurderlig. Både i arbeidsrettsavdelingen og ellers i Hjort var det alltid noen som var interessert og som tok seg tid til å hjelpe. Det har rett og slett vært helt supert å ha så mange flinke mennesker rundt meg under masterskrivingen.

 

Det har også vært veldig fint med egen kontorplass, pc og tilgang til trykte og digitale kilder. Ikke minst har jeg fått være med på alt det sosiale og faglige som har skjedd i løpet av høsten. Alt fra firmatur til Lom, fredagspils og ulike seminarer. Skal heller ikke kimse av hvor deilig det har vært å slippe matpakke! 

 

Som markedstrainee har jeg fått være en del av Hjorts markedsavdeling. Jeg har fått innblikk i hvordan Hjort jobber med markedsføring og kommunikasjon, og har lært mye nyttig som jeg er sikker på at jeg vil få bruk for videre i karrieren. 

Den faglige bistanden jeg fikk fra de som jobber i avdelingen har vært helt uvurderlig. Både i arbeidsrettsavdelingen og ellers i Hjort var det alltid noen som var interessert og som tok seg tid til å hjelpe.

Og nå venter oppgaver som fullmektig innen industri og næringsliv. Hvorfor akkurat dette fagfeltet?

I avdelingen hvor jeg skal starte (næringsliv og offentlig sektor) vil jeg få muligheten til å jobbe med mange forskjellige fagområder, da avdelingen blant annet jobber med forvaltningsrett, EU/EØS-rett, offentlige anskaffelser og granskinger. Dette passer meg midt i blinken ettersom jeg synes de fleste fagområder er spennende. Jeg har ennå ikke funnet ut hvilke fagområder jeg ønsker å spesialisere meg innenfor, men ved å starte bredt håper jeg med tiden å finne akkurat det jeg brenner for. I tillegg gleder jeg meg veldig til å lære av og bli enda bedre kjent med de dyktige og hyggelige folkene som jobber i avdelingen! 

Vil du lese litt mer om Hjorts studenttilbud?