Reisebrev fra Tjuvholmen - Hjort
Hva leter du etter?

Reisebrev fra Tjuvholmen

Advokatfullmektig Sunniva Jacobsen Øyen er utleid til Handelsbanken.

Siden august 2019 har jeg vært utleid fra Hjort til Handelsbanken, og har hatt kontor i deres lokaler. Da jeg begynte å arbeide som advokatfullmektig i Hjort, visste jeg lite om muligheten for å bli utleid til samarbeidende selskaper. Da jeg etter noen måneder på avdeling for arbeidsliv og virksomhetsstyring fikk mulighet til å bli leid ut for å jobbe in house i Handelsbanken en periode, tenkte jeg at dette var en unik mulighet til å bli kjent med en bransje jeg i utgangspunktet kunne lite om, samtidig som jeg fikk fortsette å utvikle mine egne faglige ferdigheter innen arbeidsrett og personvern.

Tilværelsen som utleid gir mulighet til å teste en annen rolle enn å arbeide i et advokatfirma. Den største forskjellen er nok at når en er innleid arbeider en kun for én «klient», som en kan vie all sin oppmerksomhet til. Dette gir tid til å følge prosesser fra start til slutt. Som advokatfullmektig i et advokatfirma arbeider en nesten utelukkende med ren jus. Som innleid i et selskap blir en i større grad tvunget til å se andre sider av problemstillinger enn de rent juridiske. Dette er en erfaring jeg tror jeg vil ha stor utbytte av når jeg skal tilbake til en mer tradisjonell fullmektigtilværelse i Hjort.

Tiden i Handelsbanken gir meg en mulighet til å bli kjent med bank- og finanssektoren, og ikke minst til å bli kjent med kulturen i akkurat Handelsbanken. Alle bedrifter er unike, og det er både spennende og nyttig å bli kjent med hvordan – og hvorfor – Handelsbankens kultur er akkurat slik den er.

Når jeg etter hvert finner veien tilbake til Hjort, kommer jeg til å tenke tilbake på en morsom og lærerik tid, og på de mange faglig sterke, engasjerende menneskene jeg har blitt kjent med i Handelsbanken.