Energisk inn på topplisten - Hjort
Hva leter du etter?

Energisk inn på topplisten

Hjorts podkast er nå på topp tre i kategorien teknologi i Apples podkast. Det bekrefter at tematikken innenfor energisektoren er noe flere ønsker å lære mer om.

På samme måte som energibransjen favner vidt, berører den flere områder i det juridiske landskapet. Denne brede sammensetningen gjorde at vi i Hjort ønsket å produsere en podkast, både for å dele og diskutere kompliserte problemstillinger og belyse de mange mulighetene energibransjen står overfor.

– Vi legger ned mye arbeide i produksjonen av Energisk. At vi har havnet på topplisten innenfor vår kategori er utrolig gøy og motiverende for å fortsette arbeidet, sier Ola Hermansen. Han er sammen med Sjur Obrestad Gabrielsen programledere for Hjorts jusspodkast.

Hva er grunnen til at dere lager podkast?

– Det er veldig mange som synes fornybar energi er veldig interessant å høre om, sier Ola. – Det er noe som opptar oss, og som ofte er tema for samtaler oss kolleger imellom. Vi tenkte derfor at vi kunne ta disse samtalene «ut til folket» ved å lage en podkast. Og rent personlig er dette noe virkelig brenner for, og som jeg aldri blir lei av å snakke om.

Hva er det med energifeltet som gjør det spennende?

– Jeg synes det er spennende at fagfeltet er helt avgjørende for å løse noen av de største utfordringene verden står overfor fremover, og at det akkurat nå er en rivende utvikling på området. Fremtidens klima- og energiutfordringer blir definitivt ikke løst fra et kontor i Akersgata, men det kjennes givende at vi i vår arbeidshverdag kan yte et lite bidrag i riktig retning ved å legge til rette for gode løsninger, sier Sjur.


Ola Hermansen og Sjur Obrestad Gabrielsen, begge programlederes i Energisk

At energibransjen er i enorm utvikling hersker det ingen tvil om. Områder utforskes og satses på, myndighetene stiller nye krav, og konflikter om utbygging av vindkraft behandles i rettssalene. Videre påvirker verden næringslivet i Norge; EUs taksonomi, USAs klimapolitikk og utvikling av teknologi. Alt dette er høyaktuelle temaer som vi behandler i Energisk.

Hvilke temaer ser du mest frem til i denne sesongen?

– Jeg gleder meg egentlig til alt sammen, og den store variasjonen i menyen vi tilbyr, sier Sjur.

– I vår første episode i år snakket vi for eksempel med Espen Barth Eide om helt overordnede rammer for internasjonal energi- og klimapolitikk, mens vi i andre episoder vil gå vesentlig dypere og mer detaljert inn i spesifikke energirettslige problemstillinger. Det blir med andre ord noe for enhver smak, kan Sjur fortelle.

Sjefanalytiker for bærekraftig finans i Nordea, Thina Saltvedt, gjester Energisk. Tema for episoden er EUs taksonomi. Thorsen Heller etablerte Greenbird Integration Technology i 2010. Digitalisering, data og effektiv utnyttelse og optimalisering av nettet er temaer i episode 4

Slik alle Energisk-episodene avslutter, runder vi av også dette intervjuet med å be de to programlederne se inn i spåkula og fortelle oss hva de ser, spesielt innenfor det juridiske:

– Det blir spennende å se hvor lenge den nettreguleringen vi har hatt siden 1990 kommer til å være førende. Teknologi, nye produksjonsmåter og nye markedsmuligheter utfordrere det eksisterende monopoltankegangen, sier Ola.

Kollega Sjur på sin side har følgende spådom:

– Jeg tror elektrifisering generelt kommer til å prege bransjen fremover på en rekke ulike områder. Jeg tror også at vindkraft kommer til å prege nyhetsbildet fremover. Myndighetene har signalisert presiseringer av reglene for vindkraft både til lands og til havs – det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg.

Energisk er tilgjengelig på Spotify, iTunes og andre steder du hører podkast. Abonner nå, så blir du varslet når nye episoder er tilgjengelig.

Har du et tema du ønsker vi skal snakke om, forslag til intervjuobjekter eller andre innspill? Kontakt Hjorts markedsavdeling