Presidentinnsettelse: Fakta får makta | Hjort

Hva leter du etter?

Presidentinnsettelse: Fakta får makta

Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Episode 1

I anledning presidentinnsettelsen 20. januar gir stortingsrepresentant og nestleder i Energi- og miljøkomiteen Espen Barth Eide et svært spennende intervju om Joe Bidens klima- og energipolitikk.

Energipolitikken er og blir viktig også for verdensøkonomien. Ny og grønn agenda skal implementeres i USA, og med statens muskler ønsker Biden å skape verdier knyttet til de fremtidige næringsveiene vi behøver i et fornybart samfunn.

Fra Espens virke som politiker og tidligere utenriksminister får vi et godt innblikk i sentrale amerikanske politikere det er verdt å merke seg. Parisavtalen, Green New Deal, ringvirkninger av USAs klimapolitikk og Norges mulighet til å sette dagsorden globalt, er blant temaene du får høre i denne spesialepisoden.

Fremtiden kan være vanskelig å spå, men Stortingsrepresentanten er tydelig: fremtiden er fornybar, sirkulær og bærekraftig.

Presidentinnsettelse: Fakta får makta»
Hør Energisk der du lytter til podkast!

Fakta

Espen Barth Eide har både vært forsvarsminister og utenriksminister i Jens Stoltenbergs andre regjering. I dag er han nestleder i Stortingets Energi- og miljøkomite på Stortinget. Komiteen arbeider mye med fornybar energi og behandler blant annet saker om forurensning, vassdrag og klimaspørsmål.

Episodens ekspert er Espen Barth Eide