Presidentinnsettelse: Fakta får makta - Hjort
Hva leter du etter?

Presidentinnsettelse: Fakta får makta

Valget av Joe Biden som president i USA betyr «alt» for klimakampen. Ny og grønn agenda skal iverksettes i USA og energipolitikken vil påvirke også Norge. Vi snakker med Espen Barth Eide.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her, eller iTunes ved å trykke her.
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 2 episode 1

I anledning presidentinnsettelsen 20. januar gir stortingsrepresentant og nestleder i Energi- og miljøkomiteen Espen Barth Eide et svært spennende intervju om Joe Bidens klima- og energipolitikk.

Energipolitikken er og blir viktig også for verdensøkonomien. Ny og grønn agenda skal implementeres i USA, og med statens muskler ønsker Biden å skape verdier knyttet til de fremtidige næringsveiene vi behøver i et fornybart samfunn.

Fra Espens virke som politiker og tidligere utenriksminister får vi et godt innblikk i sentrale amerikanske politikere det er verdt å merke seg. Parisavtalen, Green New Deal, ringvirkninger av USAs klimapolitikk og Norges mulighet til å sette dagsorden globalt, er blant temaene du får høre i denne spesialepisoden.

Fremtiden kan være vanskelig å spå, men Stortingsrepresentanten er tydelig: fremtiden er fornybar, sirkulær og bærekraftig.

Presidentinnsettelse: Fakta får makta»
Hør Energisk der du lytter til podkast!

Episodens ekspert er Espen Barth Eide