Bli kjent med Hjortadvokat Emilie Hulthin - Hjort
Hva leter du etter?

Bli kjent med Hjortadvokat Emilie Hulthin

Emilie Hulthin begynte sin karriere hos Hjort i januar 2021, og fra første stund ble hun involvert i mange viktige saker som forsvarsadvokat. Men hvordan var hennes vei til advokatstilling i Hjort? Les vårt intervju med Emilie, der hun svarer på spørsmål og gir gode råd til jusstudenter.

Hva er din opplevelse av overføringsverdi fra jusstudiet til arbeidslivet?

Selvfølgelig er mye av det man lærer på studiet som er relevant for jobbhverdagen som kommer etterpå – men jeg tror mange vil være enig med meg i at studiet er ganske teoretisk. Jeg satt pris på å få prøve meg på praktiske problemstillinger under studiet – da skjønte jeg litt mer meningen med det hele. Jeg var saksbehandler i JURK og trivdes godt med det. Traineestilling i et advokatfirma er også et godt alternativ!

Vil du anbefale jusstudenter å søke jobb hos JURK? Eventuelt hvorfor?

Jeg kan anbefale alle å søke jobb hos JURK! Masse nyttig og spennende erfaring, og hyggelige folk.

Hva lå til grunn for de valgemnene du valgte å studere?

Jeg tok emner jeg ville ta, ikke emner jeg tenkte det var lurt å ta. Det er ikke mange valgmuligheter på jussen, så når man først får en, syns jeg man skal velge noe som man syns er gøy. Jeg endte opp med to engelske fag (Women’s law and human rights og International criminal law). Begge spennende fag!

Etter studiet valgte du å ikke starte rett på livet som advokatfullmektig – hvorfor det?

Jeg fikk en spennende mulighet, å være utvalgssekretær for Partnerdrapsutvalget. Med bakgrunn i min interesse for kjønn og likestilling, passet det meg bra. Det har også vært en fin erfaring for hverdagen som advokat, som jeg nå trives veldig godt med!

De siste to årene har du gått fra advokatfullmektig til advokat hos Hjort – hvordan trives du der?

Jeg trives veldig bra i Hjort, både som fullmektig og som advokat. Det er godt tilrettelagt for at man skal bruke fullmektigperioden til å lære, blant annet ved å samarbeide med veldig flinke folk. Det syns jeg er bra. Selv om jeg på ingen måte er utlært, har jeg blitt tryggere i rollen som advokat.

Helt til slutt – hva er dine beste tips til studenter fra arbeidslivet?

Ikke stress. Haha – det er kanskje et dårlig tips! Men jeg syns det er viktig å ikke sammenlikne seg for mye med andre – enten det gjelder karakterer eller hvor lenge man sitter på lesesalen. Prøv å finne ut hva du har lyst til, og grip de mulighetene som kommer.