Ønsker du å bli trainee hos Hjort? Dette bør du vite - Hjort
Hva leter du etter?

Ønsker du å bli trainee hos Hjort? Dette bør du vite

Lurer du på om du skal søke traineeopphold i løpet av studiet ditt? Det er mange ting som er kjekt å vite om traineeoppholdet hos Hjort. Her går traineeansvarlig Tina gjennom vanlige spørsmål som kan hjelpe deg i vurderingen.

Hva innebærer det å være trainee i et advokatfirma?

Hos de fleste advokatfirmaer innebærer det å være trainee at du over en periode på fire til seks uker får prøvd deg i rollen som nyutdannet advokatfullmektig.

Hva innebærer det å være trainee i Hjort?

Hos oss varer et traineeopphold som oftest i fire uker. Arbeidsoppgavene du får som trainee ligner oppgavene nyansatte advokatfullmektiger får. Under oppholdet blir du tilknyttet én avdeling, men du vil også få oppgaver fra andre avdelinger. På denne måten får du prøvd deg på ulike fagområder, samtidig som du får god innsikt i hva vi jobber med på huset. Et traineeopphold er en god måte å teste livet som advokatfullmektig, og til å bli kjent med oss i Hjort.

Hvordan ser en vanlig dag ut som trainee i Hjort?

Traineene i Hjort har en svært variert hverdag. De kan få oppgaver som å gjøre rettskildesøk, skrive utkast til brev, notat, prosesskriv, eller bidra i forberedelsene til en rettssak. Som trainee blir du blant annet tatt med på klientmøter, og du får være med på interne møter i avdelingen du er tilknyttet. Vi legger opp til at du får følge en av våre advokater i retten, gjerne både i en sivil sak og en straffesak. Så langt det lar seg gjøre tilrettelegger vi også for at du får være med på å forberede de samme sakene, slik at det blir enda mer spennende og lærerikt å følge rettssaken.

Hvordan blir man som trainee inkludert i advokatfirmaet de ukene man er der?

Under traineeoppholdet tildeles du en partnerfadder som særlig har ansvar for den faglige oppfølgingen. Du får også en ansattfadder som har ekstra ansvar for oppfølgingen av det praktiske og ikke minst det sosiale hos oss. Traineer hos Hjort blir alltid inkludert i det sosiale som foregår i perioden de er her. Dette kan eksempelvis være julebord, sommerfest, fredagspils, avdelingstreff, frokostseminar eller faglunsjer. Som trainee blir du også tatt med på de ukentlige avdelingsmøtene og det som foregår av faglig aktivitet i din avdeling.

Hvordan få mest mulig ut av oppholdet?

Mine viktigste tips er å stille spørsmål, være nysgjerrig og si ja til nye utfordringer. Det er veldig mye kompetanse på huset som man virkelig kan lære mye av. Hvis du har fagområder du brenner ekstra sterkt for eller oppgaver du særlig vil prøve deg på, anbefaler jeg at du er tydelig på dette. Da vil vi forsøke å tilrettelegge for dette.

Kommer man innom ulike rettsområder, eller jobber man i en avdeling?

Traineer hos Hjort blir som nevnt tilknyttet én avdeling, men de kan få tildelt oppgaver fra alle avdelingene på huset. Som trainee hos oss vil du altså få mulighet til å teste ut mange ulike fagfelt i løpet av oppholdet.

Blir man fulgt opp? Blir oppgavene tilpasset nivå eller interesser?

Vi har et stort fokus på følge opp deg som trainee, både gjennom løpende veiledning og tilbakemeldinger. Samtidig er det en god balanse av oppfølgning og tillit til selvstendig arbeid. Jeg vil også nevne at fellesskapet i Hjort er skikkelig bra, og at alle er gode på å dele av sin kunnskap. Det er høyt under taket og jeg opplever at alle har en interesse av å hjelpe hverandre.

Når det kommer til tilpassing av oppgaver etter nivå og interesser vil du både få oppgaver fra ulike fagområder, og arbeid av variert vanskelighetsgrad og omfang. Som tidligere nevnt forsøker vi også å tilpasse oppgavene etter dine ønsker.

Hva er fordelene med å være trainee? Hvorfor burde jeg søke?

Å være trainee i løpet av studiet gir deg et innblikk i hvordan advokatbransjen fungerer, og en verdifull mulighet til å teste jussen i praksis. Et traineeopphold vil gi deg et godt faglig påfyll ved siden av det teoretiske du lærer på skolen. Det gir deg også muligheten til å finne ut av om advokatbransjen faktisk er noe for deg, og til å bli kjent med potensielle fremtidige arbeidsgivere.

Når burde jeg søke?

Vi ansetter traineer som har fullført andre studieår. Utover det bør man søke så tidlig som mulig, da vi planlegger opphold forholdsvis langt frem i tid.

Kan man kombinere det å være trainee og student, eller må man ta et semester fri?

Det er fullt mulig å kombinere et traineeopphold med å være student. Det kan være lurt å planlegge semesteret litt ekstra i forkant, men med god planlegging og strukturer kan dette fint la seg gjøre. Jeg var selv trainee samtidig som jeg tok fag, og synes dette var et nyttig avbrekk fra studiene.

Når kan man være trainee? Ferier?

Vi tar inn traineer gjennom hele året, utenom juleferien, påskeferien og i fellesferien om sommeren.

Hvordan skille seg ut på et traineeintervju?

I tillegg til å være faglig dyktig, ser vi etter traineer som har engasjement for faget og for advokatbransjen. I intervjuet er det positivt om du viser at du har reflektert over hva advokatrollen innebærer og de utfordringene du kan møte på.

En vanlig utfordring i en intervjusetting er at kandidater blir veldig opptatt av å svare «det riktige», og glemmer å vise frem hvem de er. Derfor er det et stort pluss hvis du lar personligheten din og ditt særpreg skinne gjennom i traineeintervjuet. Husk at vi også leter etter en fremtidig kollega vi kan å slå av en prat med ved kaffemaskinen!

Hvorfor Hjort?

En av fordelene med å være trainee akkurat hos oss er at vi har et sterkt prosedyremiljø, noe som gir deg muligheten til å teste deg i oppgaver knyttet til rettslige prosesser, og til å lære fra noen av landets beste prosedyreadvokater. En annen fordel er at vi har en unik bredde i fagområder. Alt fra strafferett og familie- og arverett, til transaksjoner og varemerkerett. Ellers vil jeg trekke frem at vi har et veldig godt arbeidsmiljø– det er et firma med lave skuldre der det er trivelig å være.

Hvis du har flere spørsmål så kontakt gjerne vår traineeansvarlig, Tina. Om du fikk lyst til å bli trainee hos oss, så send inn en søknad her!