- Med skriveplass får du faglig hjelp samtidig som skrivehverdagen blir givende og variert - Hjort
Hva leter du etter?

– Med skriveplass får du faglig hjelp samtidig som skrivehverdagen blir givende og variert

Håvard Nybakk Vang har skriveplass hos Hjort dette semesteret. Hvordan er det å skrive masteroppgave i et advokatfirma? Håvard deler sine erfaringer om hvordan det er å være masterstudent hos oss.

Hvert semester tilbyr Hjort skriveplass til én masterstudent. For å legge best mulig til rette for studenten, tilbyr vi eget kontor, faglig veileder og et stipend. I tillegg får studenten delta på våre ulike faglige og sosiale arrangementer. Håvard flyttet inn på kontoret 7. januar og sitter midt blant Hjorts arbeidsrettsadvokater – ikke tilfeldig da masteroppgaven tar for seg kompetanseforholdet mellom Arbeidsretten og de alminnelige domstolene.

Hvordan er det å være student i et stort advokatfirma?

Helt siden jeg startet har jeg blitt tatt svært godt imot, og har hele tiden følt meg som en del av gjengen. Alle hos Hjort er veldig hyggelige, åpne og interesserte i å bli kjent med meg. I tillegg har jeg hatt en veldig flink fadder som har tatt ekstra godt vare på meg.

Jeg sitter i arbeidsrettsavdelingen og blir dermed en del av et sterkt og engasjert fagmiljø innenfor rettsområdet jeg skriver om. Er det noe jeg lurer på har jeg flere erfarne sparringspartnere, og det er alltid noen som kan bidra. Jeg opplever at folk ønsker å hjelpe, og at de synes oppgaven min er spennende. Det gir motivasjon til videre arbeid. Ettersom de rundt meg har jobbet praktisk med arbeidsretten, får jeg innspill som jeg vanskelig kunne lest meg frem til. Som stipendiat får jeg i tillegg en faglig veileder i firmaet, noe som selvsagt er en stor fordel.

Spesielt interessant er det at jeg deltar i avdelingsmøtene, og jeg får dermed et godt innblikk i hva som skjer på arbeidsrettsavdelingen og i de sakene det arbeides med. Jeg får også være med på alt av kurs og seminarer som arrangeres for fullmektigene. I januar deltok jeg på Lysebuseminaret, og i mars skal jeg være med på prosedyreseminaret på Finse.

 

Hva gir det deg å delta på Hjorts arrangementer?

Det gir meg mye, både faglig og sosialt. Årets Lysebuseminar hadde prosedyre som overbyggende tema, noe som er veldig spennende for alle som drømmer om å jobbe som advokat. Programmet inneholdt både interne og eksterne foredragsholdere, og særlig interessant var foredraget om vitnepsykologi. I tillegg var det fint med et sosialt avbrekk fra skrivingen.

Prosedyreseminaret på Finse er noe jeg ser veldig frem til. Dette er et arrangement det snakkes mye om i firmaet, og jeg har inntrykk av at det er et av årets høydepunkt for mange. Seminaret er en ypperlig måte å trene seg på prosedyre før man skal i ilden på ordentlig. En helg på fjellet med gode kollegaer er heller ikke feil.


Er det noen saker du har fulgt tett?

Jeg har særlig fulgt med på Skanska-saken, som ble behandlet i Høyesterett nå i vinter. Saken har en side mot oppgaven min, og jeg har derfor vært spesielt interessert i denne. At jeg har kontor mellom Jarl og Mette som førte saken for Skanska Norge AS, har selvsagt bidratt til å øke interessen min. I forkant av behandlingen i Høyesterett har jeg også fått lese utdrag og disposisjoner, og stilte godt forberedt som tilskuer under rettssaken.

 

Hva er fordelen med å skrive masteroppgave her hos Hjort?

Det er store faglige fordeler med å skrive oppgave hos Hjort. Jeg blir en del av et sterkt fagmiljø, får tilgang til alle faglige ressurser og får mye hjelp og innspill fra de som jobber her.

Det er også mange praktiske fordeler med å ha skriveplass hos Hjort, som eget kontor og tilgang til alle Hjorts fasiliteter. I tillegg har Hjorts egen kunnskapsforvalter hjulpet meg mye med både kildesøk og føring av litteraturliste. Som om ikke dette var nok, får jeg et stipend. Jeg har dermed ikke behov for å jobbe ved siden av studiet, og får mulighet til å fokusere fullt på oppgaven.

I tillegg er det veldig sosialt å ha skriveplass hos Hjort. Jeg får delta på alle sosiale arrangementer, noe som gjør semesteret mer spennende og gir meg et fremtidig nettverk.