Høstens studenter er på plass - Dette er deres erfaring med skriveplass - Hjort
Hva leter du etter?

Høstens studenter er på plass – Dette er deres erfaring med skriveplass

Å skrive en masteroppgave kan føles ensomt. Du jobber alene med å undersøke et helt eget tema. Ved å søke om skriveplass får du muligheten til å ha et sterkt fagmiljø rundt deg i prosessen.

Her i Hjort tar vi imot studenter som får skriveplass hos oss hvert semester. Dette semesteret er det Henriette Hannisdal og Oscar Farseth Berg som er stipendiater her. Henriette studerer ved Universitetet i Bergen, og Oscar ved Universitetet i Oslo. Henriette skriver en oppgave om lånefinansiering av havvind mens Oscar skriver om foreldelseslovens forhold til EØS-retten og EMK i et forbrukerrettsperspektiv. De har gjennomført sine første uker med skriveplass her, og er veldig fornøyde hittil.

Fordelene med skriveplass

Det er flere fordeler ved å ha skriveplass i et advokatfirma. Det kan gi deg mer personlig oppfølging på løpende basis i tillegg til veiledningen fra studiestedet ditt. Har du skriveplass kan du drøfte oppgaven din med advokater som har flere års erfaring innen fagfeltet du skriver om.

Les mer om hva skriveplasstilbudet innebærer her.

Dette har Oscar og Henriette også erfart hittil i oppholdet. Henriette forteller at menneskene her er veldig åpne og hjelper til hvis hun har noen spørsmål. I løpet av tiden her kommer de til å ha jevnlige samtaler med sin dedikerte veileder. De setter dessuten pris på at det er mange andre som jobber innen temaene de skriver oppgaver om. Hjort har gode avdelinger innenfor både energi, transaksjoner og næringsliv som studentene er koblet på mens de er stipendiater her.

Det følger også med et stipend med skriveplassen, slik at du kan fokusere fullt på oppgaven.

Hvorfor akkurat Hjort?

Henriette og Oscar har begge vært traineer hos oss tidligere. Opplevelsene deres som traineer var med på valget om å skrive masteroppgaven akkurat her. De trekker begge frem det hyggelige miljøet, med åpne og flinke ansatte. Oscar nevner også at han likte at det er mange her med kompetanse om det han skriver om. Du vil komme inn i et godt arbeidsmiljø hvor du får faglig veiledning fra advokater med bred ekspertise.

I tillegg til en egen veileder hos oss, så har alle med skriveplass en fadder som passer ekstra på å inkludere stipendiatene i det sosiale. Det kan oppleves som en stor overgang å komme fra et studiested til å tilbringe tid på en arbeidsplass. Men Oscar og Henriette som begge har vært trainee hos oss i Hjort tidligere, så har det vært en ganske naturlig overgang.

“Folk er så åpne her, at det ikke føles som noen dramatisk overgang fra studietilværelsen. Dessuten er det mange unge advokater her, og et godt sosialt miljø”

– Henriette Hannisdal

Her legges det også til rette for at det praktiske skal være på plass, slik at arbeidet ditt skal flyte så godt som mulig. Du får et eget kontor med alle fasiliteter du trenger. “Eget kontor istedenfor å sitte i åpent landskap er en stor fordel. Å slippe å høre det når andre er i telefoner og lignende er veldig fint” sier Henriette. Det er også tilgang til vårt bibliotek og digitale database med fagstoff og en god kantine. Oscar trekker særlig frem fordelen med å ha tilgang til juridica og andre kilder man ikke i utgangspunktet har tilgang til på universitetet.

Høres dette interessant ut? Søk skriveplass her!