Lokal kraftproduksjon - Hjort
Hva leter du etter?

Lokal kraftproduksjon

Mindre aktører finner sammen for å utvikle kompetanse og sikre god infrastruktur lokalt. Vi snakker med John-Arne Haugerud i Kraftia Energi.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 4

Kraftia Energi har nylig skiftet navn. Administrerende direktør John-Arne Haugerud gir innblikk i hvordan de har jobbet med å imøtekomme reglene om selskapsmessig og funksjonelt skille som trådte i kraft tidligere i år.

Administrerende direktør John-Arne Haugerud

Kraftia er eid av Modum kommune, Sigdal kommune og Flesberg Elektrisitetsverk AS. Selskapet har ansvaret for kraftproduksjon gjennom avtaler med eierne av Ramfoss Kraftlag, Modum Kraftproduksjon KF og Horga. Kanskje i motsetning til et større energikonsern, ser Kraftia Energi på strømnett og bredbånd som en svært viktig del av lokalmiljøet, og jobber for at lokale eiere utfører utbygging, drift og vedlikehold. Dette sikrer og opprettholder lokale arbeidsplasser og verdiskaping.

Kapasitet i nettet er også et sentralt spørsmål – for hvordan sikre godt nett når 40 % av kundene er ikke-fastboende. For hva skjer hvis «alle» skal lade elbilen og varme opp hytte samtidig?

 

Hør Energisk – en jusspodkast fra Hjort

Episoden er tilgjengelig på SpotifyiTunes og andre steder du hører podkast.