Fjernvarme: Hvordan unytte energioverskudd? - Hjort
Hva leter du etter?

Fjernvarme: Hvordan unytte energioverskudd?

Fjernvarme blir beskrevet som kraftnettets beste venn. Vi snakker med daglig leder i Norsk Fjernvarme, Trygve Mellvang Tomren-Berg.

Hør episoden på Spotify ved å trykke her og på iTunes her
Energisk – en jusspodkast fra Hjort | Sesong 6

Episodens gjest, Trygve Mellvang Tomren-Berg, er daglig leder i  Norsk Fjernvarme er en interesseorganisasjon som samler de som driver med fjernvarme og kjøling i Norge.

Fjernvarme: Hvordan unytte energioverskudd? 

I denne episoden har vi to personer i studio som er eksperter på fjernvarme. I studio er fast programleder for Energisk, Sjur Obrestad Gabrielsen sammen med Trygve Mellvang Tomren-Berg, daglig leder i Norsk Fjernvarme og Hjortadvokat Kenneth Høgevold.

Fjernvarme som en urban energi handler om å unytte energiressurser som er til overs i samfunnet, og distribuere energien som enten varme eller kulde. Hvordan kan fjernvarme møte fremtidens kunnskap, miljøkrav og energikilder?

Kenneth Høgevold og Sjur Obrestad Gabrielsen

Kenneth er en av landets fremste juridiske eksperter på fjernvarme. I denne episoden ser vi nærmere på de juridiske problemstillinger som melder seg innenfor feltet. Kenneth drar oss igjennom både de rettslige rammene og bygningstekniske regler, konsesjoner samt prisregulering.

Fjernvarme møter utfordringer innenfor reguleringen. Både dårlige krav i bygningstekniske forskrifter, gjeldene energimerkeordninger og prisregulering er noe som diskuteres i episoden.

Fjernvarme: Hvordan utnytte energioverskudd? (52 min) Energisk – en jusspodkast fra Hjort